Close up med stakende Pro Team Director Ryttervold

Navn:

Ivar Ryttervold

Årsmodell:

1997

Klubb: 

Åsen IL

Lag:

Team Andiamo

Tidligere meritter:

  • Næringslivets raskeste, Marcialonga 2025
  • 46.plass, La Diagonela 2025
  • Gull Jr. NM sprint i 2014

Hoved- og delmål for 2025-sesongen:

  • Topp 70 plassering i de tre store (Marcian, Vasan og Birken)
  • Sub 2.40 på Birken
  • Vinne vårslippet i juni (Andiamo testrenn)

 

Etter tre av fire fullførte renn i årets langløpscup ligger dagens mann på en 8.plass i sammendraget. Resultatene hittil har vært, i kronologisk rekkefølge, en 30.-, en 6.- og en 18.plass.

 

Hvordan ser du på resten av cupen? Tenker du å stille på Valdres Skimaraton for å forsvare pallplassen derfra, fra i fjor? 

Etter fadesene på Budor og i Trysil ser det dessverre mørkt ut for å kjempe om en fremskutt plassering i cupen sammenlagt i år, og siden planen er å gå Ski Classics i Bodø samme dag som Valdres er jeg redd det toget har gått. Men jeg har gått alle seks rennene i cupen hittil, så vi prøver igjen neste år, med håp om litt jevnere prestasjoner.

 

Gratulerer med en veldig god 2025-sesong hittil, med kanskje et høydepunkt i 66.plassen under Marcialonga? Fortell om løpet og opplevelsen.

Må bare starte med å si at Marcialonga er et helt rått renn. Høy fart, smale løyper og konstant kaos gjør at man må være skjerpet fra start til mål.

Årets utgave var av den våte sorten, og det ble en kamp bare å holde seg på beina i de løse forholdene. Utenlandske konkurrenter deiset i bakken én etter én på vei ned mot Predazzo, og det gjaldt å styre unna. Jeg lå i en altfor stor gruppe, men heldigvis sprakk feltet litt opp da vi nærmet oss Val di Fiemme stadion.

Ved inngangen til den beryktede sistebakken hadde jeg ingen ringere enn selveste Kongen av Cascata Tord Asle Gjerdalen på bakskiene. Han ble hakket for sterk i bakken og jeg havnet 20 sekunder bak i mål, men for min del var dette uansett et av mine beste langløp noensinne.

 

Vi har fortstått det slik at du har vært med på starte opp et helt nytt Pro Team i Ski Classics som heter Team Andiamo. Fortell om den prosessen. Dere fikk pro tour-lisens på første forsøk? Hva er ambisjonsnivået for laget? 

Utgangspunktet for laget er at vi er en stor kompisgjeng som trives med å gå lange skiturer i marka, samt delta på noen langløp. For å gjøre noe mer ut av mosjonslaget søkte vi like gjerne Ski Classics om profflisens, med lovnader om store prestasjoner. Så gjenstår det å se om de faktiske prestasjonene er nok til å få fornyet tillit neste år.

 

Det hvite toget har jevnlig blitt observert gjennom høsten, i og rundt hovedstaden, med over 30 stk ombord. Hva er hemmeligheten for å få med så mange som du og dere får med på fellesøkter?

Nøkkelen er at det skal være gøy og sosialt å møte opp på trening. Vi tilpasser øktene slik at alle kan være med, uavhengig av ferdighetsnivå. Fordelen med å være mange er at de aller fleste får muligheten til å både gi og motta deng.

 

Har du noen trener? Kan du røpe litt om hvordan du legger opp treningen din og eventuelt treningsfilosofien rundt?

Jeg har ingen plan og trener det jeg rekker og orker, til enhver tid. Trener 2-3 hardøkter i uka og fyller på med langturer når det passer med livet ellers. Trener ganske likt fra uke til uke og har funnet ut at det funker best ved siden av jobblivet. I 2024 trente jeg 550 timer, opp fra omtrent 400 timer året før. Målet for 2025 er å bikke 600 timer.

 

Team Andiamo er utvilsomt langt fremme i skoene underveis i skirenn, men det virker som at dere leverer varene, også etterpå, under bankettene? Og hvis det ikke er bankett, så lager dere en. Er det noe i det inntrykket? Og hvordan får dere til å ri på to så ulike hester?

Konkurranseinstinktet skrus ikke av når vi kommer i mål, men det hender at resultatlista snus opp ned. Vi har noen sabla danseløver på laget som det ikke er bare bare å holde tritt med. Jeg er av den oppfatning av at det kan være bra for hodet å nullstille seg med en bankett,i godt lag.

 

Ryttervold2Bildetekst: Ivar med lagkamerat Kjetil Bånerud på hjul nedover Val di Fiemme-dalen under årets Marcialonga. 

Image
Kontakt

Kontaktperson: Morten Andreas Løchen

E-post: maloechen@gmail.com

Tlf: +47 95917270

© 2025 Langløpscupen. Driftet og utviklet av glåme